29 oktober 2011
Category:
Nyheter

Ny logotyp

Nu är våran nya logotyp lanserad, resultatet ser du på denna sida. Tanken med stjärnan som representativ symbol är ganska enkel, och innefattar två utgångslägen.

1. Vi ville ha en symbol som visar att vårt företag har republik i namnet, och ett vanligt förekommande element hos republiker tycks vara stjärnan. Därför utgick vi ifrån stjärnan som den representativa delen för vår design republik. Andra symboler som vi också tänkte på var exempelvis, en flagga, men det kände vi inte passade in i resten av vårt företag. En stjärna är ganska bred i vad den kan representera. Så stjärna fick det bli.

2. Men bara ha en stjärna i designen är inte så spännande så vi ville göra om den, göra den till VÅR egen stjärna. Så tanken vi hade var att göra ett mer kreativt förslag. Vi fastnade för den här labyrintliknade komplexa strukturen, som ska representera våra många olika verksamhetsområden samt vår kreativitet och att vi behärskar complexa system och lösningar. Tillsammans med stjärnan blev vår symbol för företaget perfekt.

Till det lag vi till ett linjärt men modern typsnitt som befäster att vi är ett modernt företag.

Hoppas ni gillar vår nya logotyp lika mycket som vi gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *